Elinstallation

Behöver du hjälp med elinstallation?

Elinstallationer får enbart utföras av certifierade elektriker med specialistkompetens inom det området som efterfrågas. En elinstallation kan vara allt från mindre jobb i privatbostaden till större jobb inom företagsvärlden. 

Priset är förstås intressant för de allra flesta av oss – vi vill få arbetet utfört till bästa möjliga pris utan att göra avkall på kvalitet eller säkerhet. 
Att begära in offerter för att få bästa pris på elinstallationen är en bra början. Om en elinstallation inte utförs av en behörig elektriker kan det få ödesdigra konsekvenser för både personer och material. Låt därför elinstallationen bli säker redan från början när en van elektriker anländer och påbörjar jobbet. 

Vad är rimligt att betala för en elinstallation?

Många av oss har anlitat en hantverkare för att i efterhand klia oss i huvudet när vi får fakturan. Det kan verkligen vara svårt att veta om priset är rimligt om man inte har tidigare erfarenheter eller lagt ner tid på att jämföra alternativen innan arbetet påbörjas.

Samtidigt finns det en mängd olika faktorer som avgör vad slutpriset för en elinstallation blir. Förutom arbetets omfattning spelar det även roll vad du har för elsystem. Kanske är det gammalt och behöver bytas ut, eller så är det av ny och god kvalitet vilket underlättar arbetet betydligt.

Arbetskostnader och materialkostnader utgör slutpriset

Olika firmors arbetskostnad på en elinstallation är enkel att jämföra. Ofta ligger priset mellan 500 till 600 kronor (med möjlighet till ROT-avdrag), och sedan tillkommer materialkostnader och bedömningar över vad som behöver göras och hur. 

Genom att jämföra flera firmor får du snabbt en bild över vad som är ett rimligt totalpris för din elinstallation.

Fråga gärna elektrikern hur lång tid arbetet beräknas att ta och det är alltid en god idé att teckna ett avtal innan arbetet påbörjas. Var tydlig och noga med att beskriva vilken typ av elinstallation som efterfrågas så att kontakten med elektrikern med rätt specialistkompetens kan etableras på ett tidigt stadie.

Att ta in offerter från flera olika firmor är det bästa sättet att hitta rätt kompetens till rätt pris!

Våra senaste förfrågningar

 • Bjorn bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Det jag skulle vilja ha är en komplett totaloffert för en liten 4 kWp mark solenergianläggning med installation, anslutning och uppförande. Gräv och mark arbete etc skall alltså tas med. Offerten skall även omfatta en laddbox. Förslaget skall omfatta en container som är tänkt att...
 • Roshan bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Hej! vi skulle vilja ha hjälp med montering, installation och dragning av el till spotlights till hallen, vardagsrummet och köket. Skulle vilja veta priset för installation av en spotlight inklusive arbete.
 • Rolf bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Rolf söderback
 • Sergiusz bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Håller på att renovera en 70:tals lgh, det som vi vill göra är lägga till en uttag i ena sovrummet och ett till uttag i andra sovrummet två uttag i hallen sen ett till uttag i vardagsrummet, Köket är lite knepigt , det är...
 • George bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Felsökning och reparation av Tylö bastuaggregat.
 • asija bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Hej
  Jag skulle vilja ha hjälp med att installera 2 eluttag i köket. Till diskmaskin och fläkt.
  Vad skulle det kosta?
 • johan bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Jag vill koppla in en 3 fas spis.
 • Leif bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Behöver dela upp en 10A säkring som går till hall, kök, badrum.
  Belastas säkringen lite för mycket så löser den ut ibland.
  Bostadsrätt byggd 1950. Elen renoverad i fastigheten år 2000 (snabbsäkringar, lite osäker om ledningarna är utbytta).
  Jag kan skicka närmare beskrivaning och skiss över hur elen...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.